Как да разберем, че отношенията може да  са по-сериозни от просто секскуални?

Много от дамите, с които работя не веднъж са се сблъсквали с този въпрос. След като те започнат връзка с нов мъж често се прокрадва мисълта дали той е готов за сериозна връзка или иска само да спи с тях. 

Тази дилема започва, когато веднъж вече сте преспали. Дамите приемат този акт за сериозен и често го определят като начало на връзката. При господата нещата не стоят така. За тях сексът не е емоционален акт и това, че са си преспали с някоя дама не я прави избраница на сърцето им. Много мъже се възползват от това, че дамите приемат секса по-сериозно, за да преспят отново и отново с тях докато не им омръзне. 

Дамите, от друга страна започват да мислят, че това е началото на една връзка. Те се опитват да четат между редовете и се надяват там да видят знаци, които гарантират, че човекът, с когото се виждат е готов за да се впусне в сериозни отношения. 

В по-редки случаи, мъжа заявява още в началото, че търси само сесксуални отношения. Това поставя избора пред жената дали е готова да се впусне само в просто сексуална връзка без да влага емоции и надежди, че тя може да прерасне в сериозно обвързване. Дори и това да не са най-добрите мъже, те все пак са искренни за намеренията пред жената и открито заявяват, че не търсят нищо повече от просто секскуални отношения. 

Всяка ситуация е различна, но сега ще ви споделя едно универсално правило за това как да разберете, че намеренията на мъжа, с когото се срещате проявява по-сериозни намерения. 

Ако се виждате поне два пъти седмично в продължение на месец и не всеки път завършва със секс, то може да се каже, че има голям шанс вашите отношения да станат по-сериозни.

Разбира се, трябва да отчетете и качеството на тези срещи. Как се държи той с вас? Каква е комуникацията ви и до колко той се разкрива пред вас? Ако един мъж споделя лични неща и в същото време се интересува да ви опознае повече, то това е добър знак.

Не винаги обаче, трябва да чакате знаци, които да ви подскажат дали той иска отношенията ви да прераснат във връзка. По-дръзките дами не се стесняват да зададат въпроса направо. Това понякога е най-добрия начин да получите бърз отговор. Ако мъжът, с който се срещата е достатъчно прям, той ще ви даде честен отговор. Някои господа се плашат от бързото развитие на отношенията и дори да ви харесват може да се отдръпнат след като им зададете този въпрос. Затова внимателно трябва да преценим човека срещу вас, за да изберете правилният подход за действие.

Кои поведения на мъжа издават, че иска само секс? 

Когато погледнем отношенията между мъжа и жената в ранен етап можем лесно да определим някои поведения, които подсказват, че мъжа до нас проявява само сексуален интерес. 

  • Той се интересува само от физическа близост и не изглежда да се интересува от изграждането на емоционална връзка.
  • Той се свързва с вас само когато иска да се срещнете за секс и не полага усилия да прекарва време с вас извън спалнята.
  • Той а не проявява интерес към личния ви живот и да не ви пита за вашите хобита, интереси или цели.
  • Той не се интересува да се запознае с ваши приятели и не ви кани, когато излиза с неговите. 
  • Той може да прави подканващи коментари или сексуални намеци в разговор, дори ако това не е уместно или не сте изразили интерес към този тип разговори.
  • Той може да не иска да използва предпазни средства или да обсъжда практики за безопасен секс, което може да е знак, че не се интересува от вашето благополучие или от потенциалните последици от действията си.

Въпреки че тези признци са много показателни за отношението на мъжа към вас, много дами ги пренебрегват и оправдават. Те си мислят, че това е нормално в началото на връзката и след като периода на силното секскуално желание започне да се успокоява, мъжът ще се разкрие повече и двамата ще започнат да градят емоционална връзка. 

Истината е, че това няма да се случи. Ако един мъж е решил да има само секскуални отношения, то много рядко той може да гледа на вас като потенциална сериозна партньорка. 

Ако изпитвате на сигурност в намеренията на мъжа, с когото се срещате и се чувствате некомфортно от поведението му, е важно да поставите граници и да дадете приоритет на собственото си благополучие.

Кое показва, че той иска отношенията ви да се развият?

Някои мъже ви изпращат смесени знаци, но това не винаги означава, че намеренията им към вас не са сериозни. Много е вероятно те да не знаят как да покажат интереса си към вас или преминават през период на възстановяване от предишна раздяла и да искат да правят малки крачки. Има няколко начина да разберем, че отношенията могат да бъдат по-сериозни от просто сексуални:

Емоционална връзка: В една сериозна връзка обикновено има по-дълбока емоционална връзка отвъд физическото привличане. Вие и вашият партньор трябва да можете да споделяте мислите, чувствата и преживяванията си един с друг по смислен начин. 

Комуникация: Комуникацията е от ключово значение във всяка връзка, но в сериозната връзка тя е особено важна. Трябва да се чувствате комфортно да говорите с партньора си за всичко – от страховете и несигурността ви до целите и мечтите ви. Ако мъжа, с когото излизате ви предразполага да се откриете пред него и не осъжда вашите чувства и постъпки това е  добър знак, че той проявява сериозни намерения.

Споделени ценности: В една сериозна връзка вие и вашият партньор трябва да споделяте общи ценности и убеждения за това, което е важно в живота, като например семейството, кариерата и личностното развитие. Дали отношенията имат бъдеще зависи в голяма степен и от вас. За това трябва да се стремите да разберете дали с мъжа, с кого излизате споделяте общи ценности за живота. Ако той отказва да сподели с вас ценностите и убежденията си, това означава, че връзката ви няма да се превърне в повече от секскуална. 

Време, прекарано заедно: Прекарването на качествено време заедно е важно във всяка връзка и особено за началото ѝ. Колкото и много да ви привлича един мъж, ако искате да имате сериозни отношения, трябва да прекарвате време извън спалнята. Вечеряйте заедно, разхождайте се, пътувайте и не забравяйте да комуникирате. Най-лесно може да разберете, че той иска просто секс, ако няма желание за срещи извън спалнята.

Планиране на бъдещето: Когато един мъж ви включва в плановете си за бъдещето е повече от показателно, че той иска да има сериозни отношения с вас. 

Не забравяйте, че сериозната връзка се гради на доверие, уважение и взаимно разбиране. Важно е да отделите време, за да опознаете партньора си, и да бъдете честни със себе си относно чувствата си.

Ако се срещате с човек, който не проявява интерес да опознае вашата същност и всяка ваша среща завършва със секс, то със сигурност този човек не търси сериозни отношения. 

Какво да правите, ако той иска само секс?

Знам, че не е приятно, когато разберете, че мъжа, с когото се виждате не проявява повече от секскуален интерес към вас. Дори и вие да не търсите сериозни отношения в момента, не е особено приятно един мъж да ви приема само като обект на задоволяване на сексулните си нужди. 

Преди да предприемете нещо трябва да си изясните какво получавате от тези отношения и какво искате. Задайте си въпросите дали тези отношения са приятни за вас и до колко сте готови да ги приемете. Има случаи, в които дамите също търсят неангажираща връзка и са склонни да продължат подобни отношения докато и на тях им е изгодно. Ако това е вашият случай, трябва да обещаете пред себе си да сложите край в мига, в който започнете да се привъзвате към този мъж. Истината е, че мъж, който проявява само секскуален интерес едва ли ще си промени мнението след време. 

Ако подобни отношения ви устройват, то определете някои правила пред себе си и пред него. Не си позволявайте да навлизате в личните си животи и да споделяте нещо повече от завивки. 

Другата, по-често срещана ситуация, когато една жена си даде сметка, че мъжът иска само секскулни отношения е тя да се обиди от това и да реши да прекрати всякакъв контакт с този господин. Това е правилно решение, защото тя знае какво иска, от какво има нужда и вижда, че този човек не може да и го даде. Ако това е вашият случай отдръпнете се колкото се може по-бързо и рязко и оставете тези отношения зад гърба си. 

Това не винаги означава, че мъжа, с който сте били не е добър човек, просто трябва да приемете, че не сте жената за него и още по-важното, че той не е мъжът за вас.

Грешката, която може да допуснете е да знаете, че той иска просто секс и да вярвате, че това ще се промени и накрая той ще се влюби във вас. Това става само по филмите, а опитите да го накарате да се влюби ще ви изтощят емоционално. По-добре запазете тези емоции, за някого, когото ще ги оцени. 

Запишете се за програмата “Покани любовта в своя живот”, където може да научите повече за това как да имате здравословни и осъзнати отношения.

Разликите в начините на комуникация между мъжете и жените и как да построим мост на разбирателството
Психология на Привличането: какво ни привлича в определени хора?
Как да изградим доверие и сигурност в нова връзка
5 Основни стълба на успешните и дълготрайни връзки и как да ги изградим

Абонирай се за новини